Warmtepompen zijn milieuvriendelijker dan andere verwarmingsinstallaties. Deze pompen zorgen ervoor dat uw huis verwarmd wordt in de winter, en gekoeld in de zomer! En wist U dat U met een warmtepomp behoorlijk kunt besparen op de energierekening? Kijk hier om een berekening te maken. Wij leveren diverse soorten warmtepompen, en via onze vragenlijst kunt U exact zien wat U bespaart.
Wat zijn nu eigenlijk ‘warmtepompen’?

Simpel gezegd zijn warmtepompen toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen, en indien gewenst ook voor koeling. En tegenwoordig heeft iedereen het woord ‘duurzaam’ in de mond, of ‘duurzame energie’. En kijk, daar doet de warmtepomp netjes aan mee: een warmtepomp gebruikt grotendeels ‘gratis’ hernieuwbare energie die aan de omgeving wordt onttrokken. En ook al beschikken we hier in Nederland over een hele hoop aardgas (wordt alsmaar duurder, lees verder!), de pomp is beslist een energiebesparend alternatief voor Uw huidige gasgestookte cv-ketel, bij zogenaamde lage-temperatuur afgifte systemen. Denk aan vloerverwarming, en LT radiatoren.
Een warmtepomp van Panasonic (het A-merk dat wij o.a. leveren) bestaat uit een lucht-watersysteem, waarbij de energie uit de buitenlucht wordt gehaald. De pomp wordt aangedreven door een compressor die met relatief weinig energie ook uw water kan verwarmen. En door de stijgende gasprijs is het economisch gezien beter om elektrisch te verwarmen dan met gas.

Technische uitleg warmtepomp
De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht door middel van koudemiddel. Dit koudemiddel heeft de eigenschap om warmte op te kunnen nemen en deze vervolgens door middel van een warmtewisselaar af te dragen aan de vloerverwarming, lage-temperatuur radiatoren en de warmtepomp boiler.
Een warmtepomp is een veel schonere, veiligere, goedkopere en milieu-vriendelijkere oplossing dan systemen op basis van gas, olie of elektriciteit.
Een warmtepomp levert een besparing van 40% op de verwarmingskosten op in verhouding met conventionele kachels, en zorgt voor een comfortabele woning zelfs bij extreme buitenluchttemperaturen.
Het systeem verwarmt in de winter en koelt in de zomer, dus U maakt er het hele jaar gebruik van.
En om het allemaal nog mooier te maken: een lucht/water warmtepomp in combinatie met zonnepanelen is de ideale combinatie om flink energie te besparen en Uw CO2 uitstoot drastisch terug te dringen:
- U bent niet langer afhankelijk van Uw energieleverancier met hun prijsstijgingen
- U spaart het milieu en uw portemonnee
- De gemiddelde terugverdientijd bedraagt minder dan 10 jaar
- Bereid U voor op de toekomst en profiteer nu van de EIA
De Klimaatarchitect kan hierbij het volledige project bij U uit handen nemen.
Hoe komt zo’n warmtepomp aan zijn energie?
De energie voor een warmtepomp wordt uit de omgeving gewonnen, waardoor een wamrtepompinstallatie veel minder energie verbruikt dan een ouderwets standaard verwarmingssysteem. En het rendement ligt hoog: zo’n 65 % tot 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving (lucht, water, of grond). Daar komt nog eens bij dat de CO2-uitstoot behoorlijk lager is dan bijvoorbeeld van de cv-ketel: milieuvriendelijk, en vandaar dat U subsidie kunt krijgen op de aanschaf van een dergelijk systeem. Wij helpen U graag met het papierwerk voor Uw subsidieaanvraag!
In een schemaatje ziet het er allemaal zo uit:

Er zijn in hoofdlijnen drie soorten warmtepompen:
– Luchtwarmtepomp
– Bodemwarmtepomp
– Waterwarmtepomp
Elk type pomp haalt zijn energie uit een van de drie bronnen: lucht, aarde (bodem) of water.
Ook is er nog een hybride model, waarbij een geinstalleerde CV installatie extra warmte toevoegt om bijvoorbeeld radiatoren maximaal te verwarmen.
De prijzen lopen uiteen, maar wij geven u graag vrijblijvend advies over welke opzet het meest geschikt is voor Uw omgeving!