Beter Omgaan met Energie

Als U wilt bijdragen om onze aarde leefbaar te houden, ook voor de generaties die na U komen, dan is duurzaam consumeren iets om bewust over na te denken. Hoe minder energie we samen gebruiken, en – niet te vergeten – hoe schoner deze energie opgewekt en verbruikt wordt, des te beter zal het leefklimaat voor ons allemaal worden.

Totaaloplossingen duurzame energie

Klimaatarchitect levert deel- en totaaloplossingen om duurzame energiesystemen te installeren bij U thuis, op kantoor, of in de winkel. Graag geven wij U advies hoe U zelf Uw steentje kunt bijdragen aan milieuvriendelijk energiegebruik.

Tips voor lager energieverbruik

Maar ook al met enkele simpele aanpassingen in de dagelijkse routine bereikt U al heel veel. Onderstaande tips helpen U een beetje op weg.

Stap over op groene energie

Groene stroom is tegenwoordig niet veel duurder dan ‘gewone’ elektriciteit. Ook het overstappen naar een groene-energieaanbieder is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden. Een gemakkelijke manier dus om het milieu wat op te schonen!

Minder energie gebruiken

Klinkt logisch natuurlijk, maar bezuinigen op dagelijks elektriciteitsverbruik is een manier om de CO2 uitstoot van Uw huis(houden) te verminderen, waardoor het hele milieu minder belast wordt.
– Vervang gloeilampen door LED-verlichting
De gloeilampen zoals we die generaties-lang hebben gekend, worden niet meer gemaakt, maar wellicht zitten er hier en daar bij U thuis of op kantoor nog van die oude ‘peertjes’ in de fitting. Door deze te vervangen door LED-verlichting bespaart U jaarlijks een behoorlijk bedrag aan energie. En in kamers of kantoren waar niemand zit, doet U natuurlijk alles uit. Goed voor het milieu, en goed voor Uw portemonnee!
– Schakel elektronische apparatuur helemaal uit
Bij U thuis staan vast heel wat elektrische apparaten die 24 uur per dag ingeschakeld zijn en/of op standby staan. Met name dit ‘op standby staan’ is energieverspillend. Helemaal uitschakelen is een prima optie. En wat dacht U van de adapters van smartphones, laptops en andere apparaten die (ook ongebruikt) in het stopcontact blijven zitten. Al die adapters samen gebruiken toch nog behoorlijk wat elektriciteit op jaarbasis. Dus: beter uit het stopcontact halen om dit zogenaamde ‘sluipverbruik’ te stoppen.
– Kijk eens naar de leeftijd van apparaten
Huishoudapparaten (koelkasten, broodroosters, ovens) en kantoormachines (kopieermachines, koffieapparaten, verlichting) die wat ouder zijn (denk aan 5-10 jaar) gebruiken vaak meer stroom dan hun modernere varianten. En wat dacht U van een oude CV-ketel: vaak de grootste oorzaak van een hoge energierekening in de winter!
Probeer deze te vervangen door nieuwe apparaten, dan heeft U vaak al binnen enkele jaren de aanschafprijs terugverdiend vanwege de lagere elektriciteitsrekening!
– Ontdooi, ontdooi
Het vriesgedeelte van de koelkast, of de vriezer zelf, moet regelmatig ontdooid worden. Wist U dat een 2mm dik laagje ijs al een behoorlijke hoeveelheid extra stroom kost om de boel koud te houden?
– Hou de kou buiten en de warmte binnen
Gebruik tochtstrips voor ramen en deuren die niet goed sluiten. Een goedkope oplossing die U eenvoudig zelf kunt installeren.

Tips zonder zorgen

Een completere oplossing, waar U – na installatie – niet meer naar hoeft om te kijken is natuurlijk om Klimaatarchitect een volledig energiezuinig klimaatsysteem aan te laten leggen in Uw werkomgeving of bij U thuis. Verwarming in de winter en koelsystemen in de zomer zijn veelal de grootste energieverslinders: tijd dus voor een grondige aanpak. Wat duurder dan bovenstaande tips? Dat wel, maar het uiteindelijke rendement is vele malen hoger, en U bent af van alle zorgen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.