+31 615 262 614 info@climatearchitect.nl

Airconditioners

Een moderne airconditioning of aircooler koelt of verwarmt de lucht in een ruimte, en het zorgt ook voor het ontvochtigen en het filteren van de lucht. Dit samen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Wij kunnen u airconditioning prijzen geven inclusief montage!

Zowel thuis als op kantoor of in Uw restaurant wordt leven of werken een stuk aangenamer als er een airco is geinstalleerd. Wij leveren 3 soorten airco’s:

  • Monoblock airco’s
  • Split airco’s (single-split en multi-split units)
  • VRF systemen
Een monoblock unit, zonder een buiteneenheid.

We leggen hier even het verschil uit in hoofdlijnen. Een monoblock airco is een eenheid die gemonteerd is in 1 kast, dus geen leidingen die naar een buiteneeinheid leiden. Een ideale oplossing voor huizen en kantoren waar het om watvoor reden ook niet is toegestaan om nieuwe leidingen door de muren te trekken, of een buiteneenheid te plaatsen (denk aan panden die onder Monumentenzorg vallen). Het koelvermogen van dit type airconditioners is minder dan dat van split airco’s (zie verder op deze pagina), dus let wel op in watvoor ruimte (grootte) U ze wilt gebruiken. Ze zijn echter energiezuinig, en zeer eenvoudig te plaatsen: met een doorvoer door de muur bent U zo goed als klaar.

Een split airco, met een eenheid binnen en buiten.

Een split airco is een airconditioner die een binnen- en een buiteneenheid heeft. Het kan hier gaan om een single-split of een multi-split eenheid. De single-split modellen zijn geschikt om 1 ruimte te koelen of verwarmen: ze hebben 1 binnenunit en 1 buitenunit.
U kunt hierbij kiezen uit meerdere uitvoeringen, zoals wandmodellen, vloermodellen, plafondmodellen, cassettemodellen, kanaalmodellen en plafondonderbouwmodellen.
Ook beschikken wij over airco’s die speciaal geschikt zijn voor serverruimtes.
En wist U dat alle units van ons A-merk Panasonic leverbaar zijn met een WiFi besturingssysteem?
De multi-split modellen zijn geschikt om meerdere ruimtes te koelen of verwarmen en bestaan uit meerdere binnenunits met 1 buitenunit. Ook deze zijn verkrijgbaar in alle bovengenoemde modellen.

Deze split airco’s zijn bedoeld voor grotere ruimtes, omdat ze een groter koelvermogen hebben dan de monoblock units. Een split airco is ook stiller dan een monoblock, omdat het ‘lawaaimakende’ onderdeel staat. Het energieverbruik ligt wat hoger dan dat van een monoblock, dus let op het energielabel: een A of A+ label zal het goedkoopste zijn qua elektriciteitskosten.

Een VRF systeem van Panasonic

De VRF systemen zijn speciaal ontworpen voor de meest veeleisende kantoren en gebouwen. Er is geen limiet qua eenheden/kubieke meters die gekoeld of verwarmd moeten worden. Panasonic geïntrigeerde technologie zorgt voor een eenvoudige installatie, hoge efficientie, energiebesparingen en een betere werkomgeving. Onze VRF systemen zijn gebaseerd op puur maatwerk – een specialisatie van de Klimaatarchitect!

De Klimaatarchitect geeft U gedetailleerd advies welk type airco het meest geschikt is voor Uw wensen. We houden rekening met plaatsingsmogelijkheden, aantal kubieke meters dat gekoeld moet worden, eventuele bouwbeperkingen, en natuurlijk Uw budget.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!