Luchtgordijnen

Een luchtgordijn vormt een onzichtbare afscheiding tussen binnen en buiten, en zorgt niet alleen voor een optimaal behoud van het binnenklimaat, maar ook voor comfort. De ideale oplossing om uw winkel energiezuinig te maken!

Wat is een luchtgordijn?

Een luchtgordijn is een boven de (schuif)deur(en) geplaatst verwarmingssysteem, dat qua uiterlijk veel op een airconditioner lijkt. Het zuigt warme lucht uit het interieur aan, en blaast dit dan recht naar beneden. Op deze manier wordt er een soort ‘warmtemuurtje’ opgebouwd dat de warme lucht netjes binnen houdt, en de koude lucht buiten. Of juist omgekeerd in de zomer!
Zeker als Uw winkel, restaurant of kantoor werkt met deuren die vrijwel permanent open staan, levert het plaatsen van een luchtgordijn een grote energiebesparing op: een beetje afhankelijk van de grootte van het gordijn kan het zichzelf terugverdienen in 1 a 2 jaar.

Om het juiste gordijn te kiezen, en maximaal rendement uit Uw luchtgordijn te halen, heeft U een vakman nodig. De Klimaatarchitect heeft jarenlang ervaring met het plaatsen van deze energiebesparende en voor uw klanten of personeel comfortverhogende installaties, dus neem vandaag nog contact met ons op!